ervaringen ik leer anders

Ouders van Bart

Omdat mijn zoon op sociaal-emotioneel gebied niet zichzelf meer was en hij steeds meer in zichzelf keerde  gingen we op zoek naar hulp.

We kwamen bij Tooke terecht. Zij gebruikte sensi + therapie om erachter te komen waar hij last van had. Het bleek dat hij moeite had met zijn eigen emoties maar daar kwamen ook de emoties van zijn tweelingbroer nog bij. Hij kon niet praten over zijn gevoel bij deze emoties. Na de eerste ‘behandeling’ en na het opvolgen van de oefeningen die we meekregen merkten we duidelijk verschil. Hij kwam lekkerder in zijn vel te zitten, had niet vaak meer een boze bui en begon te praten over wat hem dwars zat. Na drie keer bij Tooke te zijn geweest gaat het stukken beter met hem.

Inmiddels zijn we ook bij haar geweest om te werken met de methode: ‘Ik leer anders’. Hierdoor viel alles op zijn plaats. Hij werd niet op de juiste manier begeleidt. Onze zoon (11 jaar) kon nog steeds de tafels en sommen tot 20 niet automatiseren en kon niet klokkijken. Nadat we hiermee aan de slag zijn gegaan gaat dit ook al veel beter.  Als hij nu ‘druk’ is in zijn hoofd benoemt hij dat en gaan we opzoek naar waar we dit in zijn hotel kunnen plaatsen. (In zijn hoofd zit een hotel met verschillende kamertjes zodat hij de leerstof en gebeurtenissen kan ordenen.) Het geeft hem rust en hij zit stukken beter in zijn vel.

 Uitspraken van onze zoon:

  • ‘Mama, hoe kan het dat er mensen zoals Tooke zijn waar ik me zo prettig bij voel?’
  • ‘Het is daar altijd zo lekker rustig.’
  • ‘Mama, wanneer moeten we weer naar Tooke? ‘Ik merk dat ik daar weer naar toe moet.’
  • ‘Mama, ik maak me druk (om half 4 ’s nachts), wil je helpen?’ (Verkeersexamen geplaatst in zijn spannende hotelkamer)

We hopen dat meer mensen de weg naar Tooke zullen weten te vinden zodat ook andere kinderen lekkerder in hun vel komen te zitten.

Dank je wel Tooke!!!