Kindercoaching

Een kindercoach praat niet over maar met het kind over de ontstane problemen. Hierbij gaat de coach uit van de eigen kwaliteiten en mogelijkheden van het kind. Hierdoor krijgt het kind de kans om deze kwaliteiten te ontdekken, onderzoeken en te gebruiken in de situaties die voor het kind moeilijk of lastig zijn. Het kind krijgt inzicht in wat er werkelijk speelt en wat er nodig is om verder te kunnen.

Coaching is geen vorm van therapie of het zoeken naar een oplossing. Een kindercoach helpt alleen het kind de oplossing in zichzelf te zoeken en te vinden om zo de gewenste doelen te bereiken. Als kindercoach maak ik gebruik van verschillende mogelijkheden zoals gesprekstechnieken, spelvormen, creatieve werkvormen, rollenspelen, lichaamswerk en visualisatie.

Ik ga altijd uit van de mogelijkheden van het kind en niet van de problemen die het kind of de omgeving van het kind ervaart. Dus stempels en diagnoses, zoals ADHD en autisme, zijn niet het uitgangspunt, alleen een richtingaanwijzer.

Voordat ik start met een sessie kindercoaching, zal ik eerst uw kind met sensi-therapie gaan behandelen. Sensi-therapie zorgt ervoor dat lichaam, geest en ziel meer in balans komen, waardoor het kind meer in zijn of haar eigen kracht komt en bepaalde problemen kunnen verdwijnen. Indien nodig zal ik met enkele sessies kindercoaching en/of gezinscoaching ondersteunen.