reviews

Moeder Linda over haar zoon, 2019

Mijn zoon (10 jaar) had erg last van woede aanvallen. Als het over was, was hij heel verdrietig en wist ook niet hoe het kwam. Hij was al meerdere keren bij verschillende psychologen geweest maar omdat hij het niet kon verwoorden schoten we daar niks mee op. Op school was het ook een groot probleem geworden. Via familie kwam ik bij Praktijk Nieuwe Tijd terecht. Al na 1 behandeling, hij had een blokkade waardoor de woede het lichaam niet kon verlaten, was het over! En wat zo bijzonder (en leuk om te horen) is dat zijn school ook zegt dat hij een ander kind is en er  geen problemen meer zijn geweest. 

Hij was altijd al lief en vrolijk maar hij is nu ook veel ontspannender in zijn hele doen en laten. Natuurlijk heeft hij nog wel de “normale” woede en nukken van een 10 jarige maar dat mag hè! 

Germaine over Hypnotherapie, 2018

Beste Tooke, heel erg bedankt voor de begeleiding die ik heb gekregen bij het gebruik van zelfhypnose als pijnmedicatie bij mijn chronische schouderprobleem. Het is me aan het lukken om periodes te hebben die pijnvrij zijn!! Super. Dagelijkse dingen zoals schoonmaken van groentes of gewoon zitten gaan me beter af als ik de techniek gebruik die je me hebt geleerd. Dit is, wat mij betreft , iets wat goed gebruikt kan worden naast of zelfs in plaats van pijnmedicatie.
Groeten, Germaine.

Merijn 12 jaar, 2016

Hallo, Ik ben Merijn en ben 12 Jaar Ben 2 keer naar Tooke geweest in het begin was het een beetje eng maar Tooke was heel aardig en hielp mij goed ik zit veel beter in mijn vel  door haar en ik kreeg oefeningen die heel goed hielpen en ik voel mij heel vrolijk door haar

dankje Tooke!!!

M. van  Z., 2016

‘Via via kwam ik met Tooke in contact en nadat ik op de website had gelezen over de Sensi-therapie, besloot ik een afspraak te maken in de praktijk. Ik had voornamelijk klachten als slecht slapen, ervaarde op een bepaalde manier onrust die ik niet kon plaatsen en ik had lichamelijk klachten zoals veel buikpijn, prikkelbare darm, eczeem en allergieën. 

Na de eerste afspraak met Tooke vielen er al een aantal dingen op z’n plaats, waarvan de oorzaak op het emotionele vlak lag. Dat hebben we samen aangepakt door een vergeefsessie welke een hoop last van mijn schouders afhaalde. Met behulp van een paar simpele oefeningen voor thuis en homeopathische druppels, ging het proces thuis ook verder. Ik voelde me vrijer in het leven staan en kon bepaalde dingen makkelijker loslaten, die me voorheen heel erg bezig hielden. Dat voelde al zo fijn en vrij! Tijdens mijn volgende afspraak hebben we een start gemaakt om mijn allergieën aan te pakken met behulp van een dieet en extra ondersteunende druppels. Met positief resultaat als gevolg! Niet alleen zijn mijn voedselallergieën aangepakt (waarvan ik van te voren niet wist dat ik ze had), maar ook met mijn hooikoorts en huisstofmijt allergie gaat het stukken beter. 

Uiteindelijk heeft de hele therapie, de inzichten én handvatten die Tooke me heeft gegeven, me heel wat stappen verder geholpen. Zo heb ik meer zelfkennis opgedaan, weet ik waar ik als mens behoefte aan heb en belang aan hecht én zijn mijn lichamelijke klachten stukken beter onder controle. Zodra het weer even wat minder gaat, denk ik weer aan de handvatten die Tooke me heeft gegeven en kan ik zelf beter de balans weer terugvinden. Door mijn positieve ervaringen met Tooke en de Sensi-therapie, kan ik iedereen deze behandeling aanraden. 

Ouders van Bart, 2015

Omdat mijn zoon op sociaal-emotioneel gebied niet zichzelf meer was en hij steeds meer in zichzelf keerde  gingen we op zoek naar hulp.

We kwamen bij Tooke terecht. Zij gebruikte sensi + therapie om erachter te komen waar hij last van had. Het bleek dat hij moeite had met zijn eigen emoties maar daar kwamen ook de emoties van zijn tweelingbroer nog bij. Hij kon niet praten over zijn gevoel bij deze emoties. Na de eerste ‘behandeling’ en na het opvolgen van de oefeningen die we meekregen merkten we duidelijk verschil. Hij kwam lekkerder in zijn vel te zitten, had niet vaak meer een boze bui en begon te praten over wat hem dwars zat. Na drie keer bij Tooke te zijn geweest gaat het stukken beter met hem.

Inmiddels zijn we ook bij haar geweest om te werken met de methode: ‘Ik leer anders’. Hierdoor viel alles op zijn plaats. Hij werd niet op de juiste manier begeleidt. Onze zoon (11 jaar) kon nog steeds de tafels en sommen tot 20 niet automatiseren en kon niet klokkijken. Nadat we hiermee aan de slag zijn gegaan gaat dit ook al veel beter.  Als hij nu ‘druk’ is in zijn hoofd benoemt hij dat en gaan we opzoek naar waar we dit in zijn hotel kunnen plaatsen. (In zijn hoofd zit een hotel met verschillende kamertjes zodat hij de leerstof en gebeurtenissen kan ordenen.) Het geeft hem rust en hij zit stukken beter in zijn vel.

 Uitspraken van onze zoon:

  • ‘Mama, hoe kan het dat er mensen zoals Tooke zijn waar ik me zo prettig bij voel?’
  • ‘Het is daar altijd zo lekker rustig.’
  • ‘Mama, wanneer moeten we weer naar Tooke? ‘Ik merk dat ik daar weer naar toe moet.’
  • ‘Mama, ik maak me druk (om half 4 ’s nachts), wil je helpen?’ (Verkeersexamen geplaatst in zijn spannende hotelkamer)

We hopen dat meer mensen de weg naar Tooke zullen weten te vinden zodat ook andere kinderen lekkerder in hun vel komen te zitten.

Dank je wel Tooke!!!

Familie van B. , 2015

Onze oudste dochter is inmiddels 13 jaar en eigenlijk vanaf haar geboorte zijn we al zoekende wat er nu exact opdoet met ons kind. De reden hiervoor is dat ze toch “anders” is dan andere kinderen. Als baby was ze al erg gevoelig voor allerlei invloeden zoals straling van mobiele telefoons, aardstralen en stemmingen in haar omgeving. Zij reageerde hier heel sterk op. Verder is ze erg intelligent en wist ze haar “anders zijn” op te lossen door de mensen in haar omgeving het gevoel te geven waar die mensen op dat moment om vroegen. Maar doordat dit behoorlijk wat inspanning van haar vroeg kon ze elke verandering of vernieuwing in haar leven eigenlijk geen plaats geven. Uiteindelijk resulteerde dit in een eigenlijk onhandelbaar kind tijdens en in de overgang van de lagere school naar het voorgezet onderwijs. Inmiddels hadden wij al enige keren psychologische hulp voor haar gezocht. Dit gaf wel enige verlichting, maar bood niet echt een oplossing, alleen een manier om niet elke keer in de stress te schieten.

Hoogsensitief-spinVia via kregen we te horen dat we toch eens naar de mogelijkheid moesten gaan kijken of onze dochter geen “nieuwetijds kind” was. En zo zijn we terecht gekomen bij Tooke. Door niet alleen haar sensi-therapie, maar ook haar coaching capaciteiten voelde niet alleen onze dochter, maar ook wij ons daar gelijk “thuis”, maar vooral begrepen. Onze dochter was niet de enige met deze “problemen”. Al na 1 behandeling kregen we al een ander kind en uiteindelijk heeft onze dochter 3 behandelingen gehad en hebben we een heel ander kind gekregen. Ze is vrolijk, haalt goede punten op school en eigenlijk het belangrijkste: ze geeft haar eigen mening en zegt het als ze ergens niet of juist wel mee eens is!

Vervolgens zijn we met onze jongste dochter ook maar naar Tooke gegaan, want die had problemen met de stoelgang ( soms 2 weken niet naar het toilet kunnen ). Na 2 behandelingen zijn ook haar problemen opgelost.

Wat we hiermee aan willen geven is dit: Tooke geeft van te voren aan of ze u wel of niet kan helpen, ze zal u niet onnodig laten komen als je bij haar niet verder komt. Het is geen hocuspocus. Alles gaat op basis van uw eigen energie en uw lichaam zal zelf het probleem oplossen ( al dan niet met hulp van homeopathische druppels of de aanpassing van uw voeding ). Wij zullen iedereen dan ook aanraden met allerlei problemen eerst langs Tooke te gaan, zodat ze kan kijken of een en ander op een simpele manier op te lossen is.