reviews

Y. Wijs juli 2023

Al een paar jaar heb ik last van buikklachten en deze zijn in een korte periode alleen maar verergerd. Ik ben meerder keren bij de dokter geweest en uiteindelijk kreeg de diagnose Prikkelbare Darm Syndroom. Het kwam er op neer dat ik hier niks aan kon doen en dat door middel van een dieet de pijn wel zou verlichten. Ik dacht dat er wel een andere manier zou moeten zijn om van deze pijn af te komen, dus ben ik op zoek gegaan naar een alternatief voor mijn dieet. Uiteindelijk heeft mijn vriend aangeraden om naar Tooke te gaan, omdat hij en zijn familie goede ervaringen hebben met haar behandelwijze. Na de eerste twee sessies merkte ik gelijk verschil en na de laatste keer heb ik amper nog last van mijn klachten. Tooke heeft mij geleerd om meer rust momenten te pakken op een dag zodat ik zowel fysiek als mentaal bepaalde zaken kan loslaten en nieuwe energie kan meenemen. Ik zit nu een stuk beter in mijn vel, zonder pijnklachten aan mijn buik.

Tooke heel erg bedankt! Als de huisarts niks kan doen, raad ik het zeker aan om naar Tooke te gaan als je ergens last van hebt of als je ergens meezit.

A J (31), november 2022

Na een hele lange periode met vele therapieën en artsen, bij Tooke terechtgekomen via mijn natuurlijk geneeskundige. Tooke heeft mij in meerdere sessies veel inzicht en verwerking gegeven in zowel fysieke als geestelijke aspecten. Erg dankbaar en zeker een aanrader om jezelf te ontwikkelen en oude patronen achter je te laten!

Ciska Huizer (‘de lifter’) , oktober 2022

Een paar jaar geleden was ik met een groepje vriendinnen een avondje uit. In dit geval was het bowlen en daarna gingen we gourmetten. We hadden het goed naar ons zin en toen het tijd was om plaats te nemen aan tafel, ging het al snel mis. Van het een op het andere moment kreeg ik een heel verdrietig en depressief gevoel over mij heen toen we aan tafel zaten. Ik had hiervoor tijdens het bowlen geen last van gehad en merkte dat toen ik naar het toilet ging, ik in die ruimte ook geen last had. Maar zodra ik weer ging zitten op mijn plek was het weer terug. Nu geloof ik dat wij niet alleen zijn en dat er meer is tussen hemel en aarde en dus ook dat wij soms tegen entiteiten kunnen ‘lopen’.

 Ik had via WhatsApp contact opgenomen met een vriendin die Reiki beoefend en op dat moment probeerde ik mijzelf – met behulp van haar – te beschermen door in een figuurlijk bubbel te gaan zitten.

Hierna vroeg aan de meiden of er op deze plek mensen waren overleden in het verleden en een vriendin zei dat in 1953 de Watersnoodramp hier overheen was gekomen en er ook op diezelfde plaats veel mensen zijn overleden. Toen vulde ik voor mijzelf al in dat hier nog wel wat ‘energie’ zou kunnen zijn (er was veel hout waaraan bepaalde energie makkelijk vast kan zitten). Ik voelde echter niet dat ik mijn ‘normale’ onrustige gevoel heb wanneer er een entiteit in mijn buurt is.

 De opvolgende 2 weken bleef ik een somber gevoel houden en was ik emotioneler dan gewoon. Alleen kon ik er de vinger er niet op leggen en was ik ook al niet meer bezig met die bewuste avond.

 Tijdens de afspraak bij Tooke voor onze zoon, zag ze aan mij dat het niet goed ging en wilde ze mij ook graag even uitlezen. Ze zag al snel dat ik een ‘negatieve’ (= niet altijd een slechte) energie bij mij had en ze vroeg of ze mij hiermee mocht helpen. Tijdens het proces voelde ik wat tintelingen door mijn lijf en handen waarin ik een bepaalde steen vast had.

 Nadat Tooke klaar was vroeg ze mij of ik iets had ‘gezien’. Ik had zelf niks gezien maar voelde mij zoveel lichter en ik kon sinds 2 weken weer lachen. Zelfs mijn man die over het algemeen heel nuchter is moest toegeven dat dit toch wel heel bijzonder was. Tooke vertelde mij dat ze een bange en verdrietige jonge vrouw zag met een baby in haar armen die zich aan mij had vastgehouden om waarschijnlijk van de plek af te komen waar ze jarenlang had vastgezeten.

 Ik ben na deze ervaring nog zeker een week van mijn suus af geweest door de gedachte dat een ‘geest’ mij had uitgekozen om van de, voor haar verschrikkelijke plek te kunnen komen en ik haar dus onbewust heb geholpen. Deze ervaring is mij bijgebleven omdat dit mijn eerste keer was dat ik een zogeheten ‘Lifter’ bij mij droeg.

Ondanks dat ik het heel bijzonder vond dat ik was ‘uitgekozen’, was ik toch blij dat ze vertrokken was en dat Tooke haar met haar kleintje het licht heeft gewezen zodat ze los kon komen van de aarde. Voor mij is het gek genoeg een leerzaam moment geweest en weet ik voor een eventuele volgende keer wat ik moet doen.

Bedankt Tooke.

Fleur Mostert, oktober 2022

“Ik ben bij Tooke gekomen voor hypnose behandeling vanwege een stukje angst met paardrijden na een paar harde vallen. De behandelingen vond ik heel erg fijn, ik voelde mij vanaf het begin af aan heel erg op mijn gemak en ik had alle vertrouwen in Tooke. Hypnose was mijn laatste optie om van mijn laatste stukje angst af te komen, ik had alles al geprobeerd. Na twee behandelingen kan ik heel erg opgelucht zeggen dat ik nu heel ontspannen, zonder angst en zonder spanning kan paardrijden, iets wat ik eerlijk gezegd echt niet had verwacht. Ik beveel Tooke heel erg aan, ze is heel erg vriendelijk, zachtaardig, begripvol en ze zorgt dat je je helemaal op je gemak voelt bij haar. “

 Ik meen deze woorden echt heel erg. Ik kwam eigenlijk bij je, met weinig vertrouwen in hypnose als oplossing voor mijn probleem en bang voor je manier van aanpak. Ik heb mij nog nooit zo snel en makkelijk op mijn gemak gevoeld en iemand vertrouwt. De beste hulp die ik ooit heb gehad. Dankjewel hiervoor.

Lilian Stevens  (50), Old Pain 2 Go januari 2021

Na bijna 5 jaar met pijn in mijn heup door gelopen te hebben, met een operatie voor een heup prothese in het vooruitzicht. Kwam ik bij Tooke voor OP2G (“old pain to go”).

Na de behandeling was de pijn al zo goed als verdwenen, een rare gewaarwording. Heb de dagen erna wat spierpijn ervaren, wist meteen dat het met mijn houding te maken had, ik was helemaal naar de pijn gaan lopen.

Ik loop nu weer rechtop, zonder pijn, ben weer soepel. Na al die jaren met pijn pas je jezelf aan hoe je alles doet om de pijn te ontzien, dat is nu verleden tijd dus even wennen dat je alles weer kan! Operatie afgebeld! Ik ben zo blij, zou het iedereen aanraden! 

Tooke bedankt voor je hulp!

Sifra, Hypnotherapie augustus 2020

Acht jaar lang heb ik geleefd met een angststoornis. Mij werd verteld dat ik met deze angst om
moest leren gaan, dat het bij mij hoort. Hier ben ik naar gaan leven en ik was ervan overtuigd dat
ik maar moest leven met deze angst. Totdat ik bij Tooke kwam. Tooke vertelde mij; Jij kan over
deze angst heen komen, 100%!
Doordat Tooke in mij geloofde en na verschillende behandelingen waaronder Hypnotherapie ben
ik dichter bij mezelf gekomen. Er ontstond een bepaalde rust, een zelfvertrouwen en ik begon
weer van mezelf te houden.
Angst die ik jaren in mijn onbewust zijn heb opgeslagen heb ik dankzij Tooke lost kunnen laten en
in plaats van boos zijn op mijn angsten, ben ik erachter gekomen wat deze angsten mijn vertellen
waardoor ik mijn angst zelfs heb omarmt.
Dankzij de behandelingen van Tooke kan ik de dagelijkse dingen in het leven weer doen, heb ik
geleerd om in mijn eigen kracht te staan en het belangrijkste: zij heeft mij ervan overtuigd dat ik
wel van mijn angsten afkan komen. Want zoals Tooke tegen mij zij: Wonderen bestaan en ieder
mens heeft de kracht in zich om uit diepen dalen te komen.

Vrouw (24), E.E.N. therapie juli 2020

Lange tijd heb ik niet open gestaan om aan mijn verleden te werken. Dit punt ben ik voorbij, en wat ben ik blij en dankbaar dat Tooke op mijn pad is gekomen. Ze geeft mij vertrouwen, handvatten om verder te gaan, en vooral het gevoel dat ik geen nummer ben. Ik ben een leer proces gestart, en natuurlijk gaat alles stap voor stap maar wow wat een ander leven heb ik ervoor terug. Ik heb meer vertrouwen in mensen, maar ook in mezelf. Ook merk ik lichamelijk een aanzienlijk groot verschil.

Bedankt lieve Tooke, dat jij me hebt laten inzien hoe krachtig lichaam en geest in verbinding staan, en voor het feit dat ik weer mag geloven in mezelf en in de toekomst!

Frederike, Hypnotherapie mei 2020

Door de hypnotherapie durf ik eindelijk weer zonder spreekangst te presenteren. Door de tips en oefeningen die ik nu op ieder moment kan doen, voel ik mij ontspannen voor en tijdens de presentatie. Ik sta er van versteld dat een behandeling mij zo goed heeft geholpen en alleen nog gezonde spanning voel. Ik raad het iedereen aan die last heeft van extreme presentatie angst! Bedankt voor je advies en ik hoop dat je nog veel meer mensen kunt helpen.

Groet, Frederike

Man (27) ,”Old Pain 2 Go” voorjaar 2020

Sinds 4 jaar geleden door een auto ongeluk ervaarde ik pijnlijke klachten in de nek samen met veel hoofdpijn. 
De hoofdpijn heb ik weg gekregen door middel van medicatie maar de pijn in mijn nek bleef.
Begonnen met fysiotherapie, wat niet genoeg effect gaf. 
Daarna een osteopaat, manueel therapeut bezocht maar tevergeefs.
Ik bleef volhouden en probeerde therapie na therapie maar niks hielp. 
Toen kwam ik bij Tooke terecht bij old pain to go. 
Eerst werd er uitgelegd wat het allemaal in hield daarna gingen we aan de slag. 
Na de sessie was ik verbaasd dat de pijn in mijn nek zeker 70% minder was. 
Mijn nek voelde eindelijk weer rustig aan ! 
De eerste paar dagen was het echt raar om niet echt pijn meer te hebben maar zo fijn!
Zit gelijk veel beter in me vel en kan weer veel dingen doen ,het is een echte opluchting

Meer weten wat “Old pain to go” voor jou kan betekenen?  Kijk op  www.praktijknieuwetijd.nl/oldpain2go/

Moeder Linda over haar zoon, najaar 2019

Mijn zoon (10 jaar) had erg last van woede aanvallen. Als het over was, was hij heel verdrietig en wist ook niet hoe het kwam. Hij was al meerdere keren bij verschillende psychologen geweest maar omdat hij het niet kon verwoorden schoten we daar niks mee op. Op school was het ook een groot probleem geworden. Via familie kwam ik bij Praktijk Nieuwe Tijd terecht. Al na 1 behandeling, hij had een blokkade waardoor de woede het lichaam niet kon verlaten, was het over! En wat zo bijzonder (en leuk om te horen) is dat zijn school ook zegt dat hij een ander kind is en er  geen problemen meer zijn geweest. 

Hij was altijd al lief en vrolijk maar hij is nu ook veel ontspannender in zijn hele doen en laten. Natuurlijk heeft hij nog wel de “normale” woede en nukken van een 10 jarige maar dat mag hè! 

Germaine over Hypnotherapie, 2018

Beste Tooke, heel erg bedankt voor de begeleiding die ik heb gekregen bij het gebruik van zelfhypnose als pijnmedicatie bij mijn chronische schouderprobleem. Het is me aan het lukken om periodes te hebben die pijnvrij zijn!! Super. Dagelijkse dingen zoals schoonmaken van groentes of gewoon zitten gaan me beter af als ik de techniek gebruik die je me hebt geleerd. Dit is, wat mij betreft , iets wat goed gebruikt kan worden naast of zelfs in plaats van pijnmedicatie.
Groeten, Germaine.

Merijn 12 jaar, 2016

Hallo, Ik ben Merijn en ben 12 Jaar Ben 2 keer naar Tooke geweest in het begin was het een beetje eng maar Tooke was heel aardig en hielp mij goed ik zit veel beter in mijn vel  door haar en ik kreeg oefeningen die heel goed hielpen en ik voel mij heel vrolijk door haar

dank je Tooke!!!

M. van  Z., 2016

‘Via via kwam ik met Tooke in contact en nadat ik op de website had gelezen over de Sensi-therapie, besloot ik een afspraak te maken in de praktijk. Ik had voornamelijk klachten als slecht slapen, ervaarde op een bepaalde manier onrust die ik niet kon plaatsen en ik had lichamelijk klachten zoals veel buikpijn, prikkelbare darm, eczeem en allergieën. Na de eerste afspraak met Tooke vielen er al een aantal dingen op z’n plaats, waarvan de oorzaak op het emotionele vlak lag. Dat hebben we samen aangepakt door een vergeefsessie welke een hoop last van mijn schouders afhaalde. Met behulp van een paar simpele oefeningen voor thuis en homeopathische druppels, ging het proces thuis ook verder. Ik voelde me vrijer in het leven staan en kon bepaalde dingen makkelijker loslaten, die me voorheen heel erg bezig hielden. Dat voelde al zo fijn en vrij! Tijdens mijn volgende afspraak hebben we een start gemaakt om mijn allergieën aan te pakken met behulp van een dieet en extra ondersteunende druppels. Met positief resultaat als gevolg! Niet alleen zijn mijn voedselallergieën aangepakt (waarvan ik van te voren niet wist dat ik ze had), maar ook met mijn hooikoorts en huisstofmijt allergie gaat het stukken beter.

Uiteindelijk heeft de hele therapie, de inzichten én handvatten die Tooke me heeft gegeven, me heel wat stappen verder geholpen. Zo heb ik meer zelfkennis opgedaan, weet ik waar ik als mens behoefte aan heb en belang aan hecht én zijn mijn lichamelijke klachten stukken beter onder controle. Zodra het weer even wat minder gaat, denk ik weer aan de handvatten die Tooke me heeft gegeven en kan ik zelf beter de balans weer terugvinden. Door mijn positieve ervaringen met Tooke en de Sensi-therapie, kan ik iedereen deze behandeling aanraden.

Ouders van Bart, 2015

Omdat mijn zoon op sociaal-emotioneel gebied niet zichzelf meer was en hij steeds meer in zichzelf keerde  gingen we op zoek naar hulp.

We kwamen bij Tooke terecht. Zij gebruikte sensi + therapie om erachter te komen waar hij last van had. Het bleek dat hij moeite had met zijn eigen emoties maar daar kwamen ook de emoties van zijn tweelingbroer nog bij. Hij kon niet praten over zijn gevoel bij deze emoties. Na de eerste ‘behandeling’ en na het opvolgen van de oefeningen die we meekregen merkten we duidelijk verschil. Hij kwam lekkerder in zijn vel te zitten, had niet vaak meer een boze bui en begon te praten over wat hem dwars zat. Na drie keer bij Tooke te zijn geweest gaat het stukken beter met hem.

Inmiddels zijn we ook bij haar geweest om te werken met de methode: ‘Ik leer anders’. Hierdoor viel alles op zijn plaats. Hij werd niet op de juiste manier begeleidt. Onze zoon (11 jaar) kon nog steeds de tafels en sommen tot 20 niet automatiseren en kon niet klokkijken. Nadat we hiermee aan de slag zijn gegaan gaat dit ook al veel beter.  Als hij nu ‘druk’ is in zijn hoofd benoemt hij dat en gaan we opzoek naar waar we dit in zijn hotel kunnen plaatsen. (In zijn hoofd zit een hotel met verschillende kamertjes zodat hij de leerstof en gebeurtenissen kan ordenen.) Het geeft hem rust en hij zit stukken beter in zijn vel.

 Uitspraken van onze zoon:

  • ‘Mama, hoe kan het dat er mensen zoals Tooke zijn waar ik me zo prettig bij voel?’
  • ‘Het is daar altijd zo lekker rustig.’
  • ‘Mama, wanneer moeten we weer naar Tooke? ‘Ik merk dat ik daar weer naar toe moet.’
  • ‘Mama, ik maak me druk (om half 4 ’s nachts), wil je helpen?’ (Verkeersexamen geplaatst in zijn spannende hotelkamer)

We hopen dat meer mensen de weg naar Tooke zullen weten te vinden zodat ook andere kinderen lekkerder in hun vel komen te zitten.

Dank je wel Tooke!!!

Familie van B. , 2015

Onze oudste dochter is inmiddels 13 jaar en eigenlijk vanaf haar geboorte zijn we al zoekende wat er nu exact opdoet met ons kind. De reden hiervoor is dat ze toch “anders” is dan andere kinderen. Als baby was ze al erg gevoelig voor allerlei invloeden zoals straling van mobiele telefoons, aardstralen en stemmingen in haar omgeving. Zij reageerde hier heel sterk op. Verder is ze erg intelligent en wist ze haar “anders zijn” op te lossen door de mensen in haar omgeving het gevoel te geven waar die mensen op dat moment om vroegen. Maar doordat dit behoorlijk wat inspanning van haar vroeg kon ze elke verandering of vernieuwing in haar leven eigenlijk geen plaats geven. Uiteindelijk resulteerde dit in een eigenlijk onhandelbaar kind tijdens en in de overgang van de lagere school naar het voorgezet onderwijs. Inmiddels hadden wij al enige keren psychologische hulp voor haar gezocht. Dit gaf wel enige verlichting, maar bood niet echt een oplossing, alleen een manier om niet elke keer in de stress te schieten.

Hoogsensitief-spinVia via kregen we te horen dat we toch eens naar de mogelijkheid moesten gaan kijken of onze dochter geen “nieuwetijds kind” was. En zo zijn we terecht gekomen bij Tooke. Door niet alleen haar sensi-therapie, maar ook haar coaching capaciteiten voelde niet alleen onze dochter, maar ook wij ons daar gelijk “thuis”, maar vooral begrepen. Onze dochter was niet de enige met deze “problemen”. Al na 1 behandeling kregen we al een ander kind en uiteindelijk heeft onze dochter 3 behandelingen gehad en hebben we een heel ander kind gekregen. Ze is vrolijk, haalt goede punten op school en eigenlijk het belangrijkste: ze geeft haar eigen mening en zegt het als ze ergens niet of juist wel mee eens is!

Vervolgens zijn we met onze jongste dochter ook maar naar Tooke gegaan, want die had problemen met de stoelgang ( soms 2 weken niet naar het toilet kunnen ). Na 2 behandelingen zijn ook haar problemen opgelost.

Wat we hiermee aan willen geven is dit: Tooke geeft van te voren aan of ze u wel of niet kan helpen, ze zal u niet onnodig laten komen als je bij haar niet verder komt. Het is geen hocuspocus. Alles gaat op basis van uw eigen energie en uw lichaam zal zelf het probleem oplossen ( al dan niet met hulp van homeopathische druppels of de aanpassing van uw voeding ). Wij zullen iedereen dan ook aanraden met allerlei problemen eerst langs Tooke te gaan, zodat ze kan kijken of een en ander op een simpele manier op te lossen is.