H.S.P.

Hoog Sensitief Persoon (H.S.P.)

Zoals sommige mensen intelligenter zijn dan anderen, zo zijn sommigen gevoeliger dan anderen. Iemand die zeer gevoelig is noemen we een hoog gevoelig persoonof ook wel HSP, ‘Highly Sensitive Person’.
Een HSP is meer dan gemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels en merkt meer signalen en details op. Alle indrukken worden uitgebreider en intensiever gefilterd dan bij de gemiddelde mens. Wat anderen normaal vinden zoals mensenmassa’s of harde muziek, kan voor HSP’s al snel te veel zijn; zij raken dan overprikkeld door letterlijk een teveel aan (sterke) prikkels.

Heksje Wijsneus, speciaal voor onze nieuwetijds- en hooggevoelige kinderen

wijsneuslogokleurSinds kort hebben we het Nieuwetijds heksje Liesje bij ons in de Praktijk. Ze ontmoet de meest bijzondere figuren en beleeft ze de meest magische avonturen! Liesje weet best wat ze wilt, maar daar zijn sommige volwassenen het niet altijd mee eens. Ze noemen haar dan ook liever ‘Heksje Wijsneus’. Dat vindt ze niet erg. Liesje is wie ze is, en daar is ze blij om! Een paar volwassenen hebber er leuke boekjes overgeschreven, en bij die boekjes kan je zelfs leuke hebbedingetjes kopen. Kijk maar eens in onze webwinkel….daar vind je alle verhalenboekjes maar ook de ontzettend leuke doe-boekjes en het bijzondere vriendenboekje.

De boekjes zijn van zeer hoge kwaliteit. Ze vertellen verhalen over het leven zoals het is. Normen en waarden, respect voor alles wat leeft maar ook wat dood kan gaan….het wordt allemaal uitgelegd op een mooie sensitieve wijze. Zowel het kind als de ouder zullen genieten van deze mooie teksten en de unieke tekeningen. Het helpt daarnaast de ouder(s) ook bij het beantwoorden van de altijd geweldige vragen van kinderen…”Wat gebeurt er nou met Oma wanneer zij dood gaat?” of “Hoe komt het dat ik droom?” of “Kunnen dieren ook met elkaar praten?”.