SteviaLa

Al onze Steviala producten zijn puur natuur, bevatten enkel 98% zuivere steviolglycosiden (98%) en dit zonder toevoeging van kunstmatige zoetstoffen zoals Aspartaam of Isomalt.
Onze zoetjes bevatten in tegenstelling tot vele leveranciers die "stevia zoetjes" aanbieden geen Isomalt (= kunstmatige zoetstof!)
En onze vloeibare stevia bevat een hoog percentage aan zuivere steviolglycosiden (98%), veel hoogwaardiger dan sommige andere leveranciers die slechts 12% aanbieden of het percentage zelfs niet vermelden.

WAT MAAKT ONZE STEVIALA PRODUCTEN ZO UNIEK ?

Als we praten over pure stevia, dan beginnen we uiteraard met de stevia plant. Door de bladeren van de plant te plukken en deze licht te kneuzen kunnen we profiteren van de zeer grote zoetkracht: de extracten van de bladeren, ook wel steviolglycosiden genoemd. Helaas zijn deze bladeren in zijn pure vorm niet zo handig om bijvoorbeeld mee te bakken. Sommige mensen vinden dit echter aanvaardbaar en gebruiken dan ook graag zowel de bladeren vers van de plant geplukt, als de gedroogde " groene" stevia. Echter zal de grootste groep mensen het niet als smakelijk ervaren, de  bittere, bijna drop-achtige smaak.  Zeker in baksels is dit ongewenst.
 
Praktijk Nieuwe Tijd heeft de hand kunnen leggen op de meest zuivere variant van stevia na de "groene stevia": STEVIALA. Enkele van onze varianten zijn ook nog zo zuiver maar geven niet die bittere nasmaak. Voornamelijk de STEVIA KRISTAL SWEET strooisuiker. Ook STEVIA KRISTAL SWEET XTRA, de ideale zoete baksuiker en koolhydraatvrij is zo'n overheerlijke variant. Je hebt er betrekkelijk weinig van nodig om je gerecht een goede zoete smaak te geven zonder dat het bitter wordt.