Keltisch veezout (agrisel)

Het Keltisch zeezout van Selnature is ook uitermate geschikt als het alternatief van het industrieel landbouwzout. 

Herkauwers met hun meerdere magen kunnen probleemloos Keltisch zeezout eten, de bacteriën in hun maag kunnen deze met gemak verwerken. Dit betekent dat het als aanvullend mineralencomplex voor koeien, schapen, paarden en geiten gebruikt kan worden door het ofwel toe te voegen aan het voer van de dieren, of door het in het drinkwater op te lossen. Een andere en doeltreffende manier is het "uitrijden" van het Keltisch zeezout over het land. Op deze eenvoudige wijze kan men de vaak arme grond voorzien van de nodige zeemineralen. Als aanvulling op het dagelijkse rantsoen van (melk)vee kunt u ook het Keltisch zeezout geven. Het gebruik van het Keltisch zeezout door veehouders hebben inmiddels al aangetoond dat door het geven van ons 100% natuurlijk zeezout het vee aanzienlijk minder last heeft van onder meer Mortellaro, Stinkpoot en Mastitis. 

Analyses  van het Selnature Keltisch zeezout, die u vanzelfsprekend bij ons kunt opvragen, tonen ook onomstotelijk de samenstelling aan van de aanwezige mineralen en sporenelementen. Hiermee onderscheidt het Keltisch zeezout zich van alle andere (naar eigen zeggen) ongeraffineerde zouten die geen complete analyse kunnen laten zien. Met name de grond in Guérande, waar het zout wordt gewonnen, is hiervoor verantwoordelijk. Het zout wordt namelijk gewonnen en gedroogd op de bodem van klei.

Ervaringen

De bekende Belgische klauwverzorger Leo van Looveren is een fervent voorstander van Selnature Keltisch zeezout. Als klauwverzorger is hij steeds geïnteresseerd in de oorzaak van een probleem. Vooral door het vergelijken van stallen heeft hij veel geleerd.

Al snel ondervond van Looveren dat voeding één van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste oorzaak is van klauw- maar ook andere problemen. Vooral het belang van structuur wordt vaak onderschat. Ook rantsoenwisselingen, broei en schimmel kunnen voor de nodige problemen zorgen. De kwaliteit van het water mag ook niet worden onderschat. Toen hij een artikel las over Keltisch zeezout is hij dit gaan testen en heeft hij contact met ons opgenomen. Eerst testen bij bedrijven waar het goed draait maar de resultaten waren beperkt. Het goede nieuws: er was  nergens een negatieve opmerking. Daarna voerde hij testen uit bij bedrijven waar redelijk wat kon verbeteren. Bij deze bedrijven ging het sneller. Overal was er binnen de maand verbetering op uiers. Naarmate men langer voerde, merkte men dat de dieren gezonder werden.......

Eco-boerderij De Haan heeft het effect van het gebruik van het Keltisch zeezout al ervaren. Hij bracht in het voorjaar van 2014 maar liefst 40 ton Keltisch zeezout op zijn 50 hectare grote grondareaal. „Alle mineralen spoelen uiteindelijk uit naar de oceaan, dan moet je ze wel terugbrengen”, verklaart de veehouder. De Haan heeft zich onder meer laten adviseren door Mike Donkers.

 
"Voedingsgoeroe" Mike Donkers, een autoriteit op dit gebied, vertelt hierover in een artikel in Melkvee Magazine van februari 2013. 

In het NTR-programma "10xBeter" vertelt veehouder Rijkert Blokhuis over het gebruik  van Keltisch zeezout in zijn veehouderij. (Blokhuis' bedrijf komt na 3 minuten en 41 seconden in beeld (tot 6 minuten en 58 seconden). Deze uitzending laat o.a. zien wat zout kan betekenen voor een melkveehouder en haar koeien. Melkveehouder Rijkert Blokhuis uit Zeewolde heeft door het gebruik van zeezout in het voer vrijwel geen mastitis meer geconstateerd bij zijn koeien. Zodoende is het antibiotica verbruik bij de koeien tevens drastisch verlaagd. 

Levering


Agrisel, het Keltisch zeezout voor (melk)veeteelt en land- en tuinbouw,  wordt bij u geleverd op Euro pallets (prijzen en leveringsvoorwaarden kunt u bij ons opvragen). Het zout is verpakt in handzame bulkzakken per 25 kilo. Om Keltisch zeezout te proberen in uw bedrijf hoeft u niet per pallet te bestellen, het is natuurlijk ook mogelijk om  eerst met een aantal zakken te starten.

Voor de actuele prijzen en leveringsvoorwaarden, of wilt u meer weten over het toevoegen van het Keltisch zeezout in uw onderneming, of wilt u graag deskundig advies ter plaatse, neemt u dan alstublieft contact met ons op. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Er zijn geen producten in deze categorie.